Профилактика на простатит в домашни условия

Простатит

Най-гаден за мъже болестта — това не е инфаркт или инсулт, както и простатит. Ти житен не можеш нормално да се направи най-обикновен предмет — тоалетната. При опит за уриниране всичко боли, урината излиза на капки, като накара дълго да се мотае наоколо в банята и да избяга в него отново само след пет минути. А още рези в слабините, температура и втрисане... Приятен малък.

За да разберат как се предотврати развитието на заболяването и каква профилактика на простатит съществуват, ние говорихме с експерти в тази област.

Откъде да се започне профилактика на простатит

 1. Предпазвайте се от инфекции

  Основната причина простатит — това е инфекция. Затова е много важно да се предотврати попадане на микроби в простатата.

  В простатата могат да се хванат два вида микроби:

  • патогени, предавани по полов път болести;
  • е. коли.

  В първия случай профилактика на простатит е ясно. Каквото и красива, не е момиче и колкото и да не исках, без презерватив — не, не! Да, и не само от простатит защити, ако нещата.

  Във втория случай на чревна пръчица може да се качи на вашия скъпоценен член като с мръсни ръце, не са измити, след използване на тоалетната, така и по време на анален секс без презерватив. Да, дори и с жена си. Затова хигиена — всички ни! Миене на ръце, измиване на член, да се ползват презервативи.

 2. Не переохлаждайтесь

  Заради хипотермия пада имунитета и застояла кръв в органите на малкия таз. Същата чревна пръчица, която нормално присъства в телата ни, може силно да размножиться и да не е там, ако замръзне. Застоявшаяся кръвта причинява подуване органи, включително на простатата. В крайна сметка по-зле отива урина и микробам по-лесно прикрепиться и размножиться.

  - За профилактика на простатит е важно избягване на основните рискови фактори. Важно е да не переохлаждаться и трезво да оцени своите сили по време на втвърдяване. При рязко переохлаждении тялото не може да устои на инфекция, с която преди това успешно се справи, - дефинират специалисти.

 3. По-давайте!

  В днешно време, когато по-голямата част от работното време седим в офиса, после се вози седнал в колата, а после се заема удобна поза на любимия си диван, движение на тялото не е достатъчно катастрофално! Не движение — започва застой на кръвта, органите на малкия таз сдавливаются и по-лошо да работят.

  - Най-добрата профилактика на простатит — да колкото се може по плавен начин на живот, - съветват специалистите. - Ходете пеша на обяд, разминайтесь в офиса след много срещи и по време на писане на доклади, се качете по стълбите, вместо да се вози на асансьора. Използвайте всяка възможност за разходка!

 4. Редовно правете секс

  Редовният секс е чудесна профилактика на простатит. Той е гаранция за добра дълга работа на простатната жлеза. По време на секс мощно усилва кръвообращението, по-добре отидете на обменните процеси. Отново, простата активно да отделя сок, който е течна част от спермата. Няма застоев и по този начин няма шанс от инфекция да се стъпи. Мастурбацията в това отношение по-лошо, при него няма активни движения на таза и няма такова мощно усилване на кръвообращението.

  Но помним за сигурност, инфекции, предавани по полов път. Предохраняемся!

 5. Не прекалявайте с алкохола

  Първо, алкохолът сам по себе си намалява имунитета и организма по-трудно да се бори с инфекциите. Второ, алкохолът разширява кръвоносните съдове, а това води до различни отекам, за които ние вече говорихме. На трето място, от питейна вас може да тегли за подвизи. А там вече и до необезопасен секс в близост с малознакомой жена и заспиване в необясним място на студения под.

 6. Лечение на хронични заболявания

  При переохлаждении или големи количества питейна алкохол инфекцията може да попадне в простатата и други органи от вътрешни огнища на инфекция. Например, от кариозен зъб. Разсадник също може да се превърне в хроничен синузит, синузит, отит, бронхит или възпалено гърло. Привидно, където гърлото е и къде е простатата, както тук. Затова за профилактика на простатит и други заболявания трябва да се лекуват на огнища на хронични инфекции.

Лекарства от простатит

За лечение се прилага цял комплекс от лекарства от простатит:

 • антибиотици. Тъй като основната причина простатит — инфекция, първо се лекуват именно нейните.
 • противовъзпалителни и обезболяващи средства (по научному "нестероидни противовъзпалителни средства"). Тези лекарства са на температурата по време на остър простатит, облекчаване на болката и възпалението с простатната жлеза.
 • алфа-блокери. Това са лекарства, отпускащи на простатата и подобряване на преминаването на урината. Поради възпаление на простатата увеличава в размер, оказва натиск върху пикочния канал и не дава на урината е нормално да отидете.
 • витамини и биологично-активни добавки. Те подобряват възстановяването на нормалната функция на простатната жлеза, след като инфекцията е разбита и възпаление на настъргват.

А ето уреди, продавани за лечение на простатит, в 99% са безполезни, сигурни са експертите. Ето тези тук лазерни, импулсни и електромагнитни чудо-приборчики.

Народни средства от простатит

Най-популярният народен метод за лечение на простатит — това е прополисът. Прилагат го съветват и под формата на свещички, и под формата на тинктура. Смята се, че прополис има леко противовъзпалително и противомикробно действие, но ключовата дума е малко! Нито за преодоляване на инфекцията, предизвиква простатит, нито облекчаване на възпалението, при който адски болки и температура под 40 градуса, прополис, разбира се, не може.

Още едно популярно народно средство срещу простатит — тиквени семки. Ате и ред. Но действително трябва да разберат, че тиквени семки действат само на някои видове глисти. И тогава, не ги убиват, а просто създават дискомфорт, от който глисти могат да започнат да се измъкваме от човека. Тъй като глисти не предизвикват простатит, а след това и да се отнасяме тыквенными семена безсмислено.

Много се използва за лечение на простатит корен от репей. Репей диуретик и заздравяването на раните ефект и все пак в него има много инулина, който е полезен при диабет. Рани като тези при простатит не, защото и се лекува особено нищо. А ето и диуретичен ефект, ще ви мъчение. Представете си — у вас така че урината не може да пробие сдавленный простатата и уретрата, а вие още повече се увеличават налягане, засилване на себе си болката и честотата на посещения на тоалетната. То ви трябва?

В народната медицина за лечение на простатит също така препоръчва да се прилага отвара от мечка (червено) корен. Основният ефект от прилагането му — противовъзпалително. Но той е доста слаб, за да свали температурата и болката. Освен това, с инфекция на мечи корен не се бори.

- Нашият народ е толкова суровите, че може да се лекува почти всичко. - казват специалистите. - В основата на всички лекарства, които сега рекламират и продават като БАДы, са растителни компоненти. Те имат леки противовъзпалителни и антибактериални ефективност. Но като единствено средство за лечение на простатит те са твърде слаби, тъй като притежават изключително ниска ефективност. Препоръча нищо не мога да направя. Основният проблем на традиционната медицина — загуба на време и по-късно от началото на нормалното лечение.

Баня при простатит

- Най-мощният народен метод за лечение на простатит — това е баня! - разказват специалисти. - Отопление, редуване на топло и студено може да бъде полезно. Но е важно да запомните, че баня е противопоказан за хора, които имат проблеми със сърцето и съдове. Много важен момент! При пациенти над 50 години трябва да бъдат 100% сигурни, че това е простатит, а не на рак на простатата. Защото симптомите на хроничен простатит като аденом и рак на простатата. И важно е да не пропуснете времето, опитвайки се да не лекува една болест. Ред на действие е следният: първо се изключва онкологията, ако вие, след това се лекува простатит.

Разходка в баня или сауна за лечение на простатит е възможно само при добро здраве! Не може да ходи веднага след хранене или в нетрезво състояние. Не може да ходи при остър простатит, когато имате температура! Само след нормализиране на благосъстояние за осигуряване на лечение и профилактика на простатит.

В баня или сауната или по-добре да не прегрее, да ходят за удоволствие, а не за рекордите на издръжливост. Отишли в продължение на 15-20 минути на парна баня, посидели — излязоха на почивка за около 30-40 минути. След това можете отново да влезете затопли. В сняг или лед басейн е по-добре да не ходиш — в противен случай може да получите нова вълна на простатит от хипотермия!

Упражнения за практикуване у дома от простатит

- Комплекси от упражнения за профилактика на простатит в интернет сега е много много. Но в по-голямата си част това е всичко, маркетинг и реклама, смятат специалисти. - Обичайните ЕЖЕДНЕВНИ разходки, клекове и изкачване на стълби, ще донесе много повече ползи! Ясно е, че не е на лов, но се сили сами да проявяват поне минимална активност. И редовен сексуален живот!

Ако имате например офис работа, нищо не ви пречи по време на обедната почивка да отидат в трапезарията не с асансьора, а да мине през няколко етажа пеша. Просидели 2 часа на срещата? След него излезете в коридора и направете няколко коремни преси. Като цяло, клекове — това е най-упражнение, което е добре тресчотки кръвта в малкия таз и се борят със стагнацията.

След работа дошли у дома — оставя колата в двора и да отидете в магазин пеша, а не заезжайте в него по пътя. Качи се на своя етаж по стълбите, а не асансьора. Ако живеете много високо — част от пътя минете на асансьора, а част от минете пеша.

Трябва да спортуват редовно. Рекордите не е необходимо, но ходенето по 40 минути на ден или правенето на фитнес 2-3 пъти в седмицата с упражнения за долната част на тялото ще ви помогнат. Колоездене, ходене, кляка, накланя, плуване са много добри като упражнения за практикуване у дома от простатит.

Запомнете основните упражнения за профилактика на простатит:

 • ходене пеша;
 • клякам;
 • накланя напред;
 • махи краката;
 • повдигане на краката в легнало положение;
 • ходене пеша по стълбите;
 • каране на велосипед;
 • плуване.