Най-ефективни лекарства за лечение на простатит

Лечение на движението на простатит – както хронични, така и остри – това е комплексно мероприятие, изискващо паралелно използване на няколко коренно различни лекарства. Всеки един конкретен случай индивидуално генерира необходимия списък на лекарства, в зависимост от в медицинската история на пациента, течения заболявания и редица други важни фактори.

избор на лекарства

Видове лекарства

Изборът на евтини, но ефективни лекарства от простатит се основава на разбирането на причините за заболяването и особеностите на езика, но въпреки това ключови аспекти на всеки списък на лекарствата трябва да се счита за антибиотици и противовъзпалителни средства. Освен това, ако последните могат да носят общ характер, това антибиотикотерапию е желателно да се предписват с оглед противодействие на определен вид патоген, выявленного в резултат на анализите.

Освен това, в терапията могат да се използват като лечебни средство срещу простатит, като различен вид антипиретики, аналгетици, диуретици, алфа-административните, спазмолитици, антиандрогены и лаксативи са лекарства.

Класифицират съвременните лекарства могат да бъдат не само по предназначение, но и по форма на производство:

  • инжектиране (ваксини): лечение на възпаление на простатата с помощта на ваксини е оправдано, на първо място, в случай на тежко състоянието на пациента, което изисква незабавна стабилизация. Обикновено са концентрирани лекарства, ампули разрежда до получаване на разтвор, след което се предписва за интрамускулно или r внутривенному инжектират;
  • свещи: лекарства под формата на свещи значение при провеждането на планова терапия на хроничен простатит или като лекарства за профилактика на простатит. В някои случаи свещички предписват за увеличаване на активността, тъй като усвояването на вещества в слизестата обвивка на червата осигурява най-доброто си проникване в тъканите на простатата;
  • хапчета и капсули: тези медикаментозные форми са най-често срещаните в стандартна схема за лечение на хроничен или остър простатит. Хапчета лесно се дозират и удобно да се взема, така че голяма част от антибиотици, противовъзпалителни средства и срещу подуване (алфа-адреноблокаторов или инхибитори на 5-алфа-редуктаза) се произвежда именно в тази форма;
  • инстилляции: това не е толкова често практикуемый при простатит метод на лечение, същността на която е въвеждането на лекарствен разтвор в уретрата или пикочния мехур с помощта на специална спринцовка. Основната цел на провеждане на инстилляций – възстановяване на повредени лигавицата, унищожаване на инфлуенца микрофлора и за потискане на възпалителните процеси;
  • микроклизмы: малки студени клизми намаляват локален оток, възпаление и болки в простатната жлеза, въпреки че едновременно влошават транспорт на лекарствата в нейната тъкан. В последните етапи На лечението и след възстановяване могат да бъдат направени и курсове микроклизм с разтвори на основа на билкови препарати. При достатъчно дълга за задържане на течности в червата си мазен абсорбирует полезни вещества;
  • лепенки: накожные лепенки, както и микроклизмы, се отнасят за подпомагане на мерки при лечение на простатата, и оказват върху тялото, по-скоро поддържащ ефект, допълват пълноценен медикаментозную терапия.
проучване на лекарството

При избор на лекарствена форма на лекарството трябва да се вземат предвид, освен състоянието на пациента, неговите собствени предпочитания. Някои болни изпитват проблеми с преглъщането на таблетки, докато другите са противопоказни ректално свещички, поради наличието на възпалителни заболявания в аноректални област. Немалка роля играят такива фактори, като наличието и цената на лекарства – не винаги има възможност да вземете бързо действащи и евтино лекарство от простатит, поради което се налага да се вземат по-ефективни колеги.

Антибиотици

Изборът на антибиотици изисква селективен подход, тъй като е важно да се избере лекарство, по-голямата специфична форма (или форми) на патогенни агенти възпалителен простатит. За какво лекари изучават взети натривки от уретрата, тестове на урината и проби простатического тайни.

Желателно е да се използват антибактериални антибиотици, притежаващи като бактериостатическим, така и бактерициден ефект, че лекарството не само блокира разпространението на инфекцията, но и активно да разрушава опасни микроорганизми.

Бета-лактамным антибиотици, като и аминогликозидам, предпочитание, в по-малка степен, въпреки че те са най-евтини. За разлика от флуорохинолони и макролидни, ги характеризира слаба способност да прониква в тъканите на простатата и се създаде в нея необходимите концентрации на активното вещество. Фторхинолоны са мощни антибактериални препарати, значително се чувствате по този параметър, останавливающие размножаването на микроорганизми, лекарства

Алфа-административните

Тази група средства за активно се използва не само при простатит, но също така и при дпх рак на простатата, а ефективността им се основава на блокирането на алфа-адренорецепторите, с цел да се предотврати контакт с норадреналином и адреномиметиками. В резултат на това рецепторите в кръвоносните съдове не се вазоконстриктор на нервните сигнали, благодарение на което се постига разширяване, с последващо подобряване на кръвообращението..

Трябва да се отбележи, че в урологията активно се прилагат избирателно альфа1-административните, въздействат на рецепторите в тъканите на пикочния мехур, на простатната жлеза и мочевыделительных пътища.

Намаляване на подпухналостта на тъканите не само подобрява отделянето на токсините и на течни отпадъци на организма, но също и тонизиране на цялата пикочно-половата система на мъжете, помага да се отървете, наред с други неща, от импотентност и намаляване на ерекцията.

Противовъзпалителни средства

приет на лекарства

Простатит при мъжете се лекуват с прилагането на нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС/нестероидни противовъзпалителни средства), които отговарят на изискванията за ефективност, но в същото време, безопасни за организма. Задачата на тези лекарства е потискане на възпалителния процес, който засегна простатата и, може би, семенните мехурчета, шийката на пикочния мехур и дистальный отдел на пикочните пътища.

След спад в клинична выраженности възпаление на простатата се празнува нормализиране на състоянието на пациента, която включва намаляване на телесната температура, намаляване на подпухналостта на простатната жлеза, премахване на обструкция на пикочните пътища и за потискане на болка регионална синдром в генитальной област.

Хормонални препарати

Използването на хормонални лекарства при лечение на простатит е разрешено само в случай на работещ хронично протичане на заболяването, при което антибиотици, алфа-административните и противовъзпалителни медикаменти не са в състояние да се нормализира нарушенный хормоналния фон.

В зависимост от целите, на пациентите могат да бъдат възложени на андрогени, които повишават нивото на мъжките полови хормони (тестостерон) в кръвта, така и естрогени, които потискат производството на дихидротестостерон, който предизвиква разрастване на тъканите на простатата.

Всички тези лекарства се продават строго по лекарско предписание, и трябва да се използва единствено и само по предписание на лекуващия лекар, тъй като неправилно или закъсняло дозировката може да фатални последици за здравето на пациента.

Имуномодулатори

Осложненное за остър простатит се усложнява с развитието на имуносупресия, която може да се увеличи под влияние на редица антибиотици и други лекарства. По тази причина възниква необходимостта от укрепване на резистентност (устойчивост) на организма по отношение на инфлуенца микрофлоре, която извършват с помощта на иммуностимуляторов.

Да Не забравяме, че укрепване на имунитета способстват също и на витамини А, С и е, затова специалистите препоръчват активно да се консумират храни, съдържащи тези вещества в големи количества.

Аналгетици

Болкоуспокояващи медикаменти, като правило, се нуждаят от по-ранните етапи на терапия, когато лечението не успя функционално подобряване на състоянието на простатата, поради което пациентът изпитва болка по време на уриниране, дефекация, дълго заседание на твърда повърхност или на физическа активност.

Обикновено е достатъчно аналгетици средна сила, приети съгласно предписанията на от един до три пъти на ден. От изброените средства, има множество структурни аналози (генерични), и те са произведени от много руски и чуждестранни компании, но въпреки това лекарите съветват да се даде предимство на местните анальгетикам, за да не се плаща за марката.

Мускулни релаксанти

От класа на мускулен релаксант в урологията взето предписват спазмолитици – лекарства, които допринасят за релаксация на гладката мускулатура, намираща се в състояние на спазъм. Тази терапия е ефективна при остро протичане на простатит, на непроизвольный спазъм на мускулите на простатата и само на тазовото дъно.

растителни препарати

Курсовое прилагането на спазмолитиков е излишно: достатъчно е да ги приемат в умерени дози в рамките на първите дни или седмици, с обща терапия. Също така, не може да злоупотребява с данни лекарства, за да се избегне риск от нарушаване на функциите на съответните органи и системи на организма.

Растителни

Билкови лекарства, възложени при простатит, са най-често Niryukti, произвежданите във формата на ректума свещичка, капсули или таблетки. Сред най-популярните екстракти, формират основата на тези лекарства – кора африканска слива, плодове пълзящи (или униформи) палми. Малко по-рядко се използва екстракт от простатната жлеза животни (едър рогат добитък). Съществува и такава група от лекарствата, тъй като хомеопатичните лекарства за лечение на възпаление на простатата.

За профилактика на простатит

Предупреждение простатит изисква, на първо място, водене на здравословен начин на живот, включително и редовна сексуална активност. Но и за поддържане на тонус може да се прилага и различни лекарства – обикновено става дума за биологично активни добавки от растителен произход. Тъй като производителите на тези хранителни добавки твърдят, способността им да помагат при отслабване на либидото, импотентност, еректилна дисфункция и други нарушения в работата на мъжката пикочо-половата система, трябва внимателно да ги предприемат като превантивни средства при простатит.